dimecres, 16 de setembre de 2015

Substitució de silentblocks

Jo no sóc gaire de remenar el jet. No m'agrada trastejar-lo, sempre intento que una persona experta sigui qui em faci les preparacions/reparacions, però a vegades no queda més remei que posar-t'hi tu mateix... doncs vaig trencar silentblocks el cap de setmana previ a la 4a cursa del Campionat Català de Jet-ski.

Vaig comprar els silentblocks a JET WORLD, i un cop els vaig rebre a casa vaig arremengar-me i m'hi vaig posar sense saber ben bé per on començar. Vaig veure que eren de difícil accés, i que si o si hauria de desmontar l'escapament, així que ja sense pensar-ho vaig començar desmuntant bateria, treient dipòsit i desacoplant el factory pipe.

Amb això va ser suficient per accedir als dos silentblocks petats (del mateix costat) i poder treballar "còmodament".


La clau del èxit és tenir les eines adequades. Tot i tenir claus de vas (carraques) grans i petites, una clau fixa una mica llargueta pot ser la clau per poder fer prou palanca i poder afluixar còmodament un tornillo. També ho pot ser un tornavís pla petit (per afluixar alguna abraçadera amagada) i sobretot el que em va salvar va ser unes alicates de presió,, ja que un cop tret el silentblock, el tornillo central segueix enganxat amb la femella i part de la goma del silentblock, i has de poder estrangular aquesta goma per evitat que tot plegat dongui voltes sense afluixar-se.
També és important que mentre has tret un silentblock, la resta no pateixin. Jo tenia una cunya de ferro que em va servir per falcar la base del motor i no deixar-lo patint només arrepenjat sobre 3 punts (també pot servir un taco de fusta).

Si t'ho fas tu mateix aprofita per netejar/engrassar les zones més inaccessibles, buidar el dipòsit de aigua/sorra que pugui tenir, canviar bugies i no oblidis ordenar bé totes les peces/tornillos que treus per desrpés muntar-ho i que no et falti ni sobri res.

Al final, operació completada en un parell de vespre-nits i content d'haver detectat la ruptura a temps abans no haguéssin petat els altres dos, que llavors si que m'hauria quedat sense un dia de jet (a més de la destrossa que hauria pogut fer trencant cupling, topes de motor, etc.)