divendres, 17 d’abril del 2015

Empuriabrava 2015 (2n)

El passat cap de setmana s’ha disputat la primera cursa del Campionat Català de jet-ski de la temporada 2015. La primera cursa ha estat a Empuriabrava, on ja l’any passat el vent i les onades van fer acte de presència i on enguany també van convertir-la en una cursa dura tècnicament però alhora molt vistosa pel públic degut als grans salts que efectuaven els pilots.

Només es va disputar la categoria F3 i F4, dedicades a motos de sèrie i diferenciades entre pilots amb palmarès i sense. Personalment portem temps participant a la categoria F4 i és realment la més disputada. Aquest any erem 12 pilots a la categoria F4, dels quals 5 pilots participaven per primer cop en aquesta modalitat de curses, als quals els hi va tocar escoltar els consells de la Federació de anar a “passar-ho bé” ja que era un dia complicat i amb molt a perdre i poc a guanyar.

La sortida es feia en parat des de la platja com és habitual, però les onades que trencaven a pocs metres de la costa feia molt difícil l’acceleració a la sortida, així com el propi procediment d’aquesta, ja que el semàfor no seguia els intervals habituals ja que el comisari que donava la sortida esperava a que al menys no estigués trencant una onada just davant dels pilots.
També va ser especialment complicat el tram paralel a la costa, on les onades s’aixecaven un metre i venien de costat, amb el que els pilots havien de fer diferents traçades per esquivar-les i poder-les afrontar sense caure.

A destacar que els jets Kawasaki que acostumen a dominar les curses d’aquesta categoria (major cilindrada, major estabilitat,...) van veure’s repassats pels Yamahas, pel fet de ser un jet més polivalent i suposo perquè els pilots també estan més acostumats a navegar en condicions adverses. Així doncs, el podi el vem formar el JetWorld team: 1er: Marc Orta, 2n: Oriol Andreu i 3r: Jordi Pratginestos (que va guanyar les dues primeres mànigues però es va retirar a la tercera per problemes mecànics)

Degut a l’estat de la mar i les queixes d’alguns pilots, es va escurçar la durada de les mànigues de 11 a 8 minuts, però es van disputar igualment les tres mànigues sense cap incident a destacar (al contrari, inclús els pilots que competien per primer cop es deixaven doblar de forma molt correcta)